preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

C2

Danas, 5. lipnja 2019., smo započeli s mobilnosti učenika iz Republike Češke u sklopu Erasmus+ projekta.
Po dolasku učenici su započeli s aktivnostima upoznavanja. Zatim je uslijedila igra "Pictionary" s riječima iz hrvatskog i češkog jezika te igra slaganja riječi naslijepo.
Nakon kratkih uvodnih igara učenici su se natjecali igrama križić-kružić, gađanje prečke i koša, nogometu i graničaru. Sutra krećemo s radom i daljnjim aktivnostima.

U četvrtak 6. lipnja naši su gosti poslijepodnevne sate proveli u turističkom razgledavanju grada Daruvara. Razgledavanje je vodio prof. Vladimir Ivić.

Treći dan mobilnosti učenika u sklopu Erasmus+ projekta proveli smo u Parku prirode Papuk, točnije na Jankovcu.
Prošli smo jankovačku poučnu stazu, vidjeli jezera, grob grofa Jankovića, slap Skakavac i mnoge druge atrakcije.

U petak 7. lipnja 2019. godine, u Češkom domu u Končanici, otvorena je izložba učeničkih radova. Učenici iz Gimnazije Breclav prikazali su život moravskih Hrvata, dok su učenici Češke osnovne škole iz Končanice izložili keramičke radove.
Izložba je otvorena u prisustvu svih ljudi koji sudjeluju u Erasmus+ projektu "Setkávání menšin / Susret manjina". Izložbu je otvorio ravnatelj škole Jaromir Vrabec. Otvorenju su prisustvovali saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek i predstavnici grada Břeclava.
Uz ovu izložbu, svoje radove izložila je i školska zadruga "Radost".

Današnju smo subotu, u sklopu Erasmus+ projekta, proveli u Zagrebu. Tom nas je prigodom kroz Zagreb vodio gospodin Marijan Lipovac koji je pokazivao najvažnije kulturne i turistučke znamenitosti grada a koje su nekim dijelom povezane i s Republikom Češkom.

                                 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Vorel Herout  datum: 26. 9. 2019. 18:15
» Arhiva naših vijesti    
 


 

C3 aktivnost

Od 30.8. do 3. 9. 2019. su učenici naše škole posjetili Břeclav u sklopu Erasmus projekta.

Prvog dana započeli smo s uvodnim igrama kako bi se još malo bolje upoznali i pripremili za aktivnosti koje nam slijede.

Drugoga dana smo posjetili Jevišovku, gdje se već tradicionalno svaki prvi vikend u rujnu obilježavaju Dani hrvatske kulture-Kiritof. Naši učenici su i sudjelovali u kulturno-umjetničkom programu sa hrvatskim i češkim plesovima.

Treći dan našeg posjeta Češkoj proveli smo na likovnoj radionici koju je za nas organizirala partnerska škola. Učenici su oslikavali stare CD-ove s raznim motivima. Učenici su ovdje iskazali veliku kreativnost i likovno umijeće. Istoga dana smo bili primljeni u gradskom uredu, gdje nas je srdačno dočekao dogradonačelnik R. Zemánek.
Popodne smo proveli u pješačenju prema drevnom starom gradu nakon čega smo se uputili u Aqualand Moravia te u stilu završili dan.

Posljednji dan našega posjeta smo ispred Gimnazije Břeclav, svečano otvorili zajedničku izložbu, koja se sastoji od likovnih radova učenika naše škole te učenika Gimnazije Břeclav. Glavni motiv izložbe je tradicija Čeha u Hrvatskoj. Ova izložba je bila dopunjena sa izložbom iz Jevišovke pod nazivom Boje hrvatske Morave.

                          

 

TražilicaNastava na daljinu

  5. a

  5. č

  6. a

  6. č

  7. a

  7. č

  8. a

  8. č

 

 


E-dnevnik


Jelovnik


Raspored sati

Termini informacija za roditelje

Priloženi dokumenti:
Konzultacije ucitelja 2019.-20.pdf


Kurikulum 2019./2020.

Priloženi dokumenti:
Skolski kurikulum 2019-2020.pdf


Godišnji plan 2019./2020.

     


Pravilnik o kućnom redu

Priloženi dokumenti:
kucni-red.doc


Statut škole

STATUT ŠKOLE 2015.

Priloženi dokumenti:
Statut skole 2018 doc.doc


Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Sportske igre mladihArhiva dokumenata
preskoči na navigaciju